Menenjit Tehlikesi: Erken Teşhis Hayati Öneme Sahip

Menenjit Tehlikesi ve Çocukların Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, beyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanmasıyla ortaya çıkan menenjitin özellikle çocukluk çağında ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu belirtiyor. Menenjit vakalarının genellikle ilkbahar ve sonbaharda görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Güzel, özellikle bakteriyel menenjitin çok hızlı bir şekilde ölümcül hale gelebileceğine dikkat çekiyor. Ancak erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurguluyor.

Menenjitin nedenlerinin virüs, bakteri ve mantar kaynaklı mikroorganizmalar olduğunu belirten Prof. Dr. Güzel, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında vaka artışı yaşandığını söylüyor. Bakteriyel menenjitin diğer türlerine göre daha tehlikeli olduğunu aktaran Prof. Dr. Güzel, çocukluk çağındaki menenjit vakalarının toplu alanlarda hızla yayılabileceğine dikkat çekiyor.

Menenjit belirtileri ve Korunma Yöntemleri

Menenjitin en riskli nedeninin bakteriyel kaynaklı enfeksiyonlar olduğunu belirten Prof. Dr. Güzel, belirtiler konusunda bilgi veriyor. Bebeklerde ve daha büyük çocuklarda görülen farklı belirtiler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Güzel, hastalığın ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor.

Ortak kullanım eşyalarının bulaş açısından tehlikeli olduğunu belirten Prof. Dr. Güzel, çocukların el hijyenine dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca, hastalığın yayılmasını engellemek için hasta bireylerin maske takması ve temasın kısıtlanması gerektiğini belirtiyor. Aşılamann menenjitin en etkili korunma yöntemi olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Dünyada bu hafta bir dizi etkinlik sanatseverlerle buluşacak

Dünyada bu hafta bir dizi etkinlik sanatseverlerle buluşacak

Topla-dağıt karteli nedir? Rekabet Kurulu Fakir’e 26 milyon TL ceza verdi!

Rekabet Kurulu, Fakir Elektrikli Ev Aletleri’ne ceza kesti. Yeniden satış fiyatlarını belirleyerek dolaylı bilgi paylaşımına aracılık ederek “topla-dağıt karteli” oluşturduğu tespit edilen Fakir, 26 milyon TL idari para cezasına çarptırıldı. Uzlaşma yolunu tercih eden şirkete %25 indirim uygulanırken, internet satış kısıtlamalarına son vereceğine dair taahhütler de bağlayıcı hale getirildi. Peki, Topla-dağıt karteli nedir?

2025 YKS’de kalem, silgi verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

Bu hafta sonu TYT, AYT ve YDT oturumlarıyla gerçekleşecek üniversite sınavına katılacak öğrenciler, sınav öncesi kuralları merak ediyor. Peki, 2025 YKS’de kalem verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

OBP güncelleme ne zaman, nasıl yapılır? Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplama nasıl yapılır?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), öğrencilerin yükseköğrenime başlama aşamasında YKS puanı üzerine bir de OBP ekleniyor. Peki, OBP güncelleme ne zaman, nasıl yapılır? Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplama nasıl yapılır?

Okullar ne zaman kapanıyor? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? MEB 2024-2025 takvimi ile Yaz tatili ne zaman başlıyor?

Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre, okulların kapanmasına kısa süre kaldı. Peki, Okullar ne zaman kapanıyor? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? MEB 2024-2025 takvimi ile Yaz tatili ne zaman başlıyor?

Tel Aviv haritada nerede, nüfusu kaç? Tel Aviv nereye bağlı?

İsrail ile İran arasındaki gerilim devam ediyor. İsrail’in yaptığı saldırılara karşılık olarak İran’da misilleme saldırısında bulundu. Devlet televizyonunda, canlı yayında füzelerin Tel Aviv’e isabet ettiğine dair görüntüler yayımlandı. Tel Aviv, İsrail’in Akdeniz kıyısında yer alan, modern mimarisi, canlı kültürel hayatı ve ekonomik dinamizmiyle dikkat çeken bir dünya kenti. Peki, Tel Aviv haritada nerede bulunuyor? Tel Aviv nüfusu ne kadar ve nereye bağlı?