18 yaş altına dolgu ve botoks tehlikesi: Uzmanlar uyardı

Güzellik ve Cilt Sağlığı İçin Uzman Tavsiyeleri

Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, sağlıklı bir şekilde güzelleşmenin ve cilt sağlığını korumanın önemine vurgu yaptı. Dr. Aptoula, estetik işlemlerin steril ortamda ve uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini önemle belirtti. Genç yaşta yapılan müdahalelere karşı da uyarılarda bulundu.

‘Estetik İşlemler Cilt Sağlığı İçin Önemli’

Estetik işlemlerin sadece görüntü değişimi amaçlı olmadığını, aynı zamanda cilt sağlığını korumak ve eksiklikleri tamamlamak için yapıldığını dile getiren Dr. Aptoula, bu işlemlerin cildi beslediğini, kollajeni artırdığını ve genç bir görünüm sağladığını belirtti. Ancak, işlemlerin uygulandığı ortamın ve işlemi gerçekleştiren kişinin uzmanlığının önemine dikkat çekti.

‘Kontrolsüz İşlemler Zarar Verebilir’

Botoks ve dolgu işlemlerinin kontrolsüz ortamlarda yapılmasının ciddi risklere yol açabileceğini vurgulayan Dr. Aptoula, yanlış uygulamalar sonucunda görme bozuklukları, yüzde asimetriler, dolgu kaymaları ve enfeksiyonlar gibi komplikasyonların ortaya çıkabileceğini söyledi. Dolgu maddesinin damar içine enjekte edilmesinin en tehlikeli durumlardan biri olduğunu belirtti.

’18 Yaş Altı İşlemler Riskli Olabilir’

Genç yaşta estetik işlemlere başvurmanın olumsuz etkilere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Aptoula, 18 yaş altındaki bireylerde estetik müdahaleleri kesinlikle önermediklerini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada paylaşılan estetik uygulama sonuçlarının herkes için uygun olmadığını ve kişiye özel planlanması gerektiğini söyledi.

‘Sağlık ve Güven İçin Uzman Ellerden Yardım Alın’

İşlemlerin mutlaka steril ortamlarda ve uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Dr. Aptoula, aşırı ağrı veya endişe verici durumların yaşanması durumunda derhal uzmana başvurulması gerektiğini söyledi. Gecikmelerin komplikasyonları artırabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

Azı yararlı, çoğu zararlı! Bu saatler arasında güneşe çıkmayın

Yaz aylarında açık havada daha çok vakit geçiriyor, deniz ve havuza girmeye bayılıyoruz. Ama yazın bu keyiflerin tatsız sonuçlarıyla karşılaşmamak için risklerine karşı önlem almak da gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Didem Kazan, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için alınabilecek önlemleri şöyle sıraladı.

Sivas’ta kene vakaları ve tedbirler görüşüldü

Sivas’ta Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında kene vakalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

Felç Tedavisinde Yeni Yöntemler

Felç Tedavisinde yeni yöntemleri, felçli hastalar ve yakınları için umut olabiliyor. Robot destekli tedavi de bunlardan biri.  

Sağlık Bakanlığı: Boy-kilo ölçümü yapılan kişilerin yüzde 64,4’ünün sonucu normal kilo sınırının üzerinde

Sağlık Bakanlığı tarafından, fazla kilolulukla mücadele ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında, 10-23 Mayıs 2025 tarihleri arasında yapılan ölçümlere ilişkin ilk iki haftalık veriler açıklandı. Kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişiye boy ve kilo ölçümü yapıldı.

Sigara her nefeste ağız ve diş sağlığına zarar veriyor

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Burcu Karaduman, sigara ve elektronik sigaranın ağız sağlığındaki olumsuz etkilerine dikkat çekerek “Tütün ve tütün ürünlerinin tamamı ağız ve diş sağlığında yıkıcı etkiye sahip. Sigara bırakıldıktan ilk 20 gün içinde hasar onarım süreci başlıyor” açıklamasında bulundu.