Bilecik’te Tarım ve Hayvancılık Çağrısı

TEMA Vakfı Bilecik İl Temsilcisinden Tarım ve Hayvancılık Alanında Çağrı

Bilecik ilinde faaliyet gösteren TEMA Vakfı’nın il temsilcisi Mesut Kaplan, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekerek, kentteki yem bitkileri üretiminin artırılması ve verimli tarım arazilerinin korunması gerektiğini vurguladı.

Kaplan, tarım ve hayvancılığın kırsal kalkınma ve ülke gıda güvenliği açısından hayati önem taşıdığını belirterek, planlı ve bilinçli üretimin bu sektörlerin sürdürülebilirliği için gerekliliğine işaret etti. Yem maliyetlerinin hayvancılık işletmeleri için önemli bir gider kalemi olduğunu dile getiren Kaplan, Bilecik’te yem bitkileri üretiminin sadece tarım alanlarının yüzde 11’inde gerçekleşmesinin hayvancılık sektörünün geleceği için büyük bir risk oluşturduğunu belirtti;

“Bilecik ili olarak, tarım ve hayvancılık sektörlerinin sürdürülebilir gelişimi bizim için hayati önem taşıyor. Tarım ve hayvancılık, kırsal kalkınmamızın temel taşlarından biri olmakla kalmayıp ülkenin gıda güvenliği açısından da kritik bir rol oynuyor. Özellikle hayvancılık sektöründe et ve süt üretimi temel bir rol oynarken, yem maliyetleri sektörümüzü yakından ilgilendiriyor. Ülkemizde toplam giderlerin yüzde 70’ini oluşturan yem ihtiyacının karşılanması için yem bitkileri üretiminin artırılması gerekiyor. Günümüzde yaklaşık 72 milyon ton kaba yem ihtiyacı bulunurken, bu ihtiyacın sadece üçte biri karşılanabiliyor. Bu durum yem fiyatlarının yükselmesine ve hayvancılık işletmelerinin sürdürülebilirliğinin tehlikeye girmesine neden oluyor.”

Kaplan, “Özellikle kuraklık gibi iklim değişikliklerinin mevcut tarım alanlarımızda verim kaybına neden olduğunu ve yem açığını artırdığını belirterek, bu durumun doğal kaynakların sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini dile getirdi. Verimli tarım arazilerinin korunması ve etkin kullanımının Bilecik için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kaplan, tarım alanlarında hayvancılık işletmelerinin kurulmasında marjinal alanların tercih edilmesinin önemli bir adım olacağını ifade etti. Yem açığını azaltmak için yüksek verim alınabilecek tarım alanlarında yem bitkilerinin üretiminin teşvik edilmesi gerektiğini belirten Kaplan, tarım ve hayvancılık sektörlerinin sürdürülebilirliği için verimli tarım alanlarının korunması ve yem bitkileri üretiminin artırılmasına odaklanılması gerektiğini vurguladı.”

Kaplan sözlerine şöyle devam etti, “Bilecik’in geleceği ve kalkınması için tarım ve hayvancılık sektörlerinin güçlü bir şekilde desteklenmesi gerekmektedir. Bu amaçla, verimli tarım alanlarının korunması ve yem bitkileri üretiminin artırılması konusunda kamu yararını gözeten kararlar alınmalıdır. Böylelikle, çiftçilerin maliyetleri düşerken toplumumuzun sağlıklı ve yeterli gıdaya erişimi sağlanmış olur. Tarım ve hayvancılık sektörlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.” – BİLECİK

Related Posts

Alım fırsatı kaçtı mı? Altın fiyatları coştu

Alım-satım yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında son günlerde dalgalı bir hava hakim. Altın fiyatları dalgalanmaya rağmen bu haftayı yükselişle götürdü. Küresel gerilimlerden etkilenen altın fiyatları yükseliş trendine …

Amasya’da Araç Kazası: Otomobil Mağaza Vitrinine Daldı

Amasya’da Şamlar Mahallesi’nde meydana gelen kazada, bir otomobil başka bir araca çarptıktan sonra kontrolden çıkarak bir gelinlik mağazasının vitrinine daldı. Kazada sürücüler yaralanmadan kurtulurken, mağaza sahibi durumu maddi hasarlı kaza olarak değerlendirdi. Kazanın anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Altın Kaplamalı Seramik Vazo 3 Milyon Lira

Nevşehir’de üretilen 150 santim boyundaki altın kaplama vazonun fiyatı 3 milyon lira.

Mehmet Şimşek’i sevindirecek haber: ‘Kazanan yine kasa’ diye duyurdular

Haziranda otomobil satışları sınırlı artarken, devletin kasasına giren ÖTV gelirleri rekora koştu. Araç başına düşen vergi 500 bin lirayı aştı, elektrikli araç furyasının düşük ÖTV’si bile vergi tahsilatını frenleyemedi.

Yatırımcıların gözdesi banka, altının 4 bin dolar olacağı tarihi yeniledi

Yatırım bankası Goldman Sachs, merkez bankalarının güçlü alımları ve jeopolitik riskler nedeniyle altında yükseliş öngörüsünü korudu. Banka, ons altının 2025 sonunda 3 bin 700 doları, 2026 ortasında ise 4 bin doları bulacağını tahmin ediyor.

Tatil yaptığı oteldeki “kötü kokuyu” şikayet eden tüketiciye parasının yarısı iade edilecek

Tatil yaptığı oteldeki “kötü kokuyu” şikayet eden tüketiciye parasının yarısı iade edilecek