CHP’den Deprem Bölgesi Tepkisi

Volkan Demir: Deprem Bölgesindeki Esnaflar İçin Mücbir Sebep Uygulaması Uzatılmalı

Haber: TENZİLE AŞÇI Kamera: AKIN KÜÇÜKKURT

(MUĞLA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, deprem bölgesindeki esnafların mücbir sebep uygulamasının 2022 yılı sonunda sona ermesine tepki gösterdi. Hayatın hala normale dönmediğini vurgulayan Demir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Üst düzey bürokratları Hatay’da birkaç gün dolaştırsınlar, durumu görsünler ve rapor yazsınlar” çağrısında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 6 Şubat depremleri nedeniyle mücbir sebep uygulamasının 2022 sonunda cirosu 2,5 milyon TL’nin altındakiler için 31 Mayıs 2025’e kadar uzatıldığını duyurmuştu.

CHP Ticaret Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir ve CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, konuyla ilgili ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Demir: “Uygulamanın 2-3 Yıl Uzatılmasını Talep Ediyoruz”

Volkan Demir, Van depreminden sonra uzun bir süre mücbir sebep ilan edildiğini hatırlatarak, deprem bölgesindeki uygulanan mali politikanın doğru olmadığını belirtti. Demir, “Deprem bölgesindeki küçük işletmeler için devletin vergi ve diğer yükümlülüklerini yerine getirmesini beklemek yanlış. Mücbir sebepten faydalanamayanların sayısı arttıkça durum daha da vahim hale geliyor. Mücbir sebep uygulamasının uzun bir süre devam etmesini ve 2-3 yıl sonra tekrar değerlendirilmesini talep ediyoruz. Bu, bir ülke meselesidir, şahsi bir konu değildir” dedi.

“Deprem Bölgesinde Üst Düzey Bürokratların İncelemesi Gerekiyor”

İktidar bürokratlarını deprem bölgesine davet eden Demir, “Hatay hala normalleşmedi. Üst düzey bürokratların birkaç gün burada inceleme yapmasını istiyoruz. Görsünler, rapor yazsınlar, acaba Hatay vergi ödeyebilir mi?” şeklinde konuştu.

Mehmet Güzelmansur: “Deprem Bölgesinde Hayat Hala Normale Dönmedi”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, deprem bölgesinde hala konteynerde yaşamak zorunda olan insanların olduğunu ve normalleşmenin henüz gerçekleşmediğini belirtti. Güzelmansur, “Asrın felaketinden sonra iş yerlerinin tamamı yerle bir oldu. Esnafımızın durumu çok kötü. Vergiler öteleniyor ama şimdi tahsil ediliyor. Bu kabul edilemez. Halkımızın sesini duysunlar” dedi.

“Elektriği Kesilen İlçelerde Nasıl Beyannameler Hazırlanacak?”

Güzelmansur, depremzedelerden gelen taleplerin ardı ardına geldiğini ve bölgedeki koşulların zorluğuna dikkat çekerek, “Esnafımızın durumu çok kötü. Elektriği kesilen yerlerde nasıl beyannameler hazırlanacak? Halkımızın yaşadığı sıkıntıları görmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir