İş Bırakan Aile Hekimleri Hakkında Yargı Kararı

Aile Hekimlerine Yönelik Yargı Kararı Türk Tabipler Birliği Tarafından Açıklandı

Son zamanlarda iş bırakma eylemleriyle gündemde olan aile hekimleri hakkında yargıdan önemli bir karar geldi. Türk Tabipler Birliği (TTB) konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TTB ve diğer sağlık emek-meslek örgütlerinin önderliğinde birinci basamak sağlık hizmetlerinde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde yer alan düzenlemelere karşı “Eziyet Yönetmeliği” olarak adlandırılan eylemler düzenlemişti. Bu eylemlere karşı Sağlık Bakanlığı, hekimlere kulak asmak yerine yoğun denetimler başlatmış ve grup düşürme cezaları uygulamıştı.

TTB’nin, grup düşürme işlemlerine karşı Ankara’da bir aile hekimi üzerinden açtığı dava sonuçlandı. Ankara 13. İdare Mahkemesi, grup düşürme işleminin hukuka aykırı olduğunu ve telafisi güç zararlara sebep olabileceğini belirterek oybirliği ile yürütmeyi durdurdu.

Mahkeme kararında, emek-meslek örgütlerinin çağrısıyla yapılan toplantı, gösteri ve iş bırakma eylemlerinin demokratik bir toplumda sakıncalı olmadığı vurgulandı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. maddesinde de hak olarak tanınan bu eylemlerin gruplandırma kriterlerine aykırılık teşkil etmediği ve hukuka uyarlı olmadığı belirtildi.

Kararın tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

Related Posts

TTB’den Umut Hakkı Açıklaması

TTB’den Umut Hakkı açıklaması geldi. Türk Tabipler Birliği, Umut Hakkı bildirisi ile ilgili bir kararları olmadığını açıkladı. 

Doğru sandığınız egzersizler sağlığınıza zarar verebilir!

Geçirdiği trafik kazası sonrası yanlış tedaviyle kolunu neredeyse kullanamaz hale gelen 80 yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, doğru tedavi süreci ve doğru egzersizlerle sağlığına kavuştu. Uzmanlar, cerrahi müdahale sonrası rehabilitasyon sürecinde yapılan yanlış egzersizlerin tedavi başarısını ciddi şekilde etkileyebileceğini vurguladı. İşte dikkat edilmesi gereken kritik noktalar…

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.

Çeltek’te Trafik Kazası: Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

ÖLÜ SAYISI 2’YE YÜKSELDİ Merkeze bağlı Çeltek köyü yakınlarında Halil İbrahim Naçar (26) yönetimindeki 58 AEJ 663 plakalı otomobil ile öğretmen ve sağlık personeli taşıyan Burak Naçar’ın (25) kullandığı 48 ATY 416 plakalı servis minibüsünün …

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir”

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir” ELAZIĞ – Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Sibel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir